Златист чеснов ориз
Лесно | Порции 2
| Видяна: 2879
Чеснов ориз с яйце по китайски.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. сварен ориз
- 4 с.л. нарязан на тънки филийки чесън
- 2 с.л. зехтин
- 1 яйце
- 1/8 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете олиото и добавете чесъна.
2. Пържете до златисто и добавете ориза. Пържете още 2 мин.
3. В средата направете кладенче и счупете в него яйцето.
4. Покрийте яйцето с ориз. Разбъркайте след 30 секунди и смесете хубаво, докато яйцето покрие почти целия ориз.
5. Разбърквайте непрекъснатно, докато оризът стане сух.
6. Поднесете.
Източник:www.opensourcefood.com
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 15 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ