Регистрация

Зимен миш-маш с печени чушки и сирене



Зимен миш-маш с печени чушки и сирене
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1095

Бъркани яйца със сирене, домати и чушки от буркани - идеалният зеленчуков омлет за зимата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Миш-маш е български вариант на традиционния омлет. Ястието е простичко за готвене, съдържа малко продукти, но носи народния дух. Изхранвало е българите столетия наред, а визията му, макар и не особено естетична, е доста апетитна. В студените месеци обаче пресните зеленчуци не са така качествени и сладки, както когато са в сезон. Това не означава да лишаваме небцето и тялото си от традиционния миш-маш. Той може да бъде направен с продукти от консерва или буркан. А как точно се приготвя, показва Иван Звездев в канала Кухнята на Звездев.

В олио се задушава до позлатяване наситнена глава лук. Докато единият продукт се готви, се режат и подготвят останалите. Така след няколко минути в тигана се добавя буркан наситнени печени чушки. Можете да използвате и замразени печени чушки, но е важно суровината да не е киснала в оцет, защото ще развали вкуса на цялото ястие. И докато чушките цвърчат с лука, се нарязват белени домати от консерва или буркан. Изсипват се в тигана и се оставят за няколко минути, като се меша периодично. Ако сосът на доматите е много воднист, се отцежда преди да се добавят към манджата.

Следва да се натроши бяло саламурено сирене. Най-вероятно е солено, затова няма нужда от сол, но по желание можете да поръсите чубрица и лют пипер. Остава да чукнете яйцата, да разбъркате всичко заедно и да готвите до желаната твърдост на яйцата. А после прехвърлете в чинии и хапвайте докато е топло. За разкош може да се поръси с пресен магданоз. Как се приготвя този народен миш-маш - гледайте във видеото на Звездев по-горе, а точните продукти ще откриете в края на клипа.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта