Регистрация

Зеле с лук и бекон

Зеле с лук и бекон
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2996

Зелева салата с месо и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава (около 1 кг) зелено или бяло зеле
  • 3 глави лук, нарязан на филийки
  • 1 с.л. масло
  • 1 с.л. мазнина от месо или бекон или 2 с.л. зехтин (може и олио)
  • 2 ч.л. кафява захар
  • 1 ч.л. морска сол
  • черен пипер (на вкус)
  • семена кимион

Начин на приготвяне:

1. Нарежете зелето на тънки ленти и отстранете твърдите части.

2. Сложете в тенджера с подсолена вода и варете 3 - 5 мин. и отцедете хубаво.

3. Задушете лука в мазнината до полупрозрачност, увеличете котлона и пържете до леко покафеняване.

4. Прибавете кафявата захар, солта и пипера.

5. Запържете до готовност.

6. Поръсете със семена кимион и поднесете.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта