Регистрация

Зеленчукова супа топчета с пилешко

Зеленчукова супа топчета с пилешко
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1213

Пилешка супа топчета с моркови и целина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необхоими продукти:

  • 1 комплект пилешки гърди (направо с кожата и костите, ако ли не - намерете си и пилешки кокали)
  • 1 яйце
  • 1/2 връзка магданоз
  • черен пипер и бахар на зърна
  • дафинов лист
  • 1 тиквичка
  • 1 стебло целина
  • 1/2 глава лук
  • 1 неголям морков
  • сол и черен пипер на вкус
  • 20 г масло
  • кориандър или магданоз

Начин на приготвяне:

1. Почистете пилешкото месо и го минете през месомелачка заедно с 1/2 връзка магданоз. Можете да добавите и още пресни подправки на вкус. Добавете яйцето, сол и пипер към пилешката кайма и замесете. След това приберете в хладилник.

2. Сложете пилешките кости или остатъци да се сварят във вода, заедно с бахара, черния пипер и дафиновия лист. Когато бульонът е готов, го прецедете.

3. Лука наситнете, моркова, целината и тиквичката нарежете на кубчета.

4. Сгорещете маслото в тенджера и запържете в него лука. Щом започне да потъмнява леко, добавете моркова и целината и гответе още малко. Залейте с бульона и оставете да кипне. Добавете тиквичката и оставете да ври докато се развари. Добавете сол и пипер на вкус.

5. Намокрете със студена вода две лъжици. С едната гребвайте от пилешката кайма, а с другата дооформяйте кюфтенцето и го пускайте внимателно във водата. Можете да опитате и с мокри ръце.

6. Оставете супата да ври докато се сготвят топчетата.

7. Сервирайте поръсена с наситнен пресен кориандър или магданоз. Можете да добавите и лъжичка заквасена сметана по желание.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта