Регистрация

Зеленчукова крем супа с пилешки бульон

Зеленчукова крем супа с пилешки бульон
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 5111

Супа с микс от зеленчуци и аромат на пилешко месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 650 грама микс зеленчуци (карфиол, моркови, грах, царевица, цвекло и др. по избор)
  • 4 с.л. растително масло
  • 1,3 литра пилешки бульон или разтворима пилешка супа
  • 4 с.л. заквасена сметана
  • 20 грама масло
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Почистете зеленчуците, сгорещете мазнината и ги запържете вътре до покафеняване и образуване на коричка.

2. Кипнете бульона. В част от него изсипете зеленчуците и оставете да се варят 20 минути.

3. Пасирайте с блендер и изсипете при останалия бульон. Добавете маслото и изключете от огъня.

4. Опитайте на вкус и ако е нужно, добавете сол или други подправки по избор.

5. Поднесете с лъжица сметана и наситнени зелени подправки.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта