Регистрация

Зеленолистна салата с пармезан и крутони

Зеленолистна салата с пармезан и крутони
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1229

Салта от листни зеленчуци с домашни крутони и пармезанова поръска.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет бейби спанак от 125 г
  • 6 листа салата айсберг

За крутоните:

  • 3 филии хляб
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и риган на прах

За дресинга:

  • сока на 1 лимон
  • 1 с.л. мед
  • 1 ч.л. горчица
  • 2 с.л. зехтин Extra Virgin
  • сол
  • 30 г пармезан за поръска

Начин на приготвяне:

1. Листата измийте и махнете водата от тях с тръскане или с центрофуга за отцеждане, ако имате. Разпределете спанака в две големи салатени чинии. Отгоре накъсайте айсберга.

2. Филийките хляб нарежете на кубчета. Разпределете без да се застъпват в тава, застлана с хартия за печене. Покапете със зехтина и поръсете сол и риган на прах. Печете за 12 миути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

3. Пригответе дресинга като смесите лимоновия сок с меда, горчицата и зехтина. Посолете.

4. Покапете зеленчуците с дресинга. Отгоре разпределете охладените крутони и на финала рендосайте пармезан.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта