Регистрация

Зелеви сарми с кълцано месо в гювеч

Зелеви сарми с кълцано месо в гювеч
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 19408

Месни сарми със свинско и лучена запръжка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 грама крехко свинско месо
  • листа от кисело зеле
  • 2 средни глави кромид лук
  • 1 средно голям морков
  • 1 чаена чаша ориз
  • 100 мл олио
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • 1 супена лъжица сух джоджен
  • 2 щипки чубрица

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган задушаваме месото с 3-4 лъжици олио и 1 чаена чаша вода до готовност (докато омекне и остане на мазнина). Добавяме нарязаните лук и морков, разбъркваме и пържим докато омекнат и си променят цвета до стъклен отенък. Слагаме и ориза леко да се запържи и доливаме половин чаша вода (оризът не трябва да остава сух). Когато набъбне, се сваля от огъня и се оставя плънката  да „почине“. Добавяме подправките и разбъркваме добре.

Вземаме зелев лист, в него слагаме около 2 супени лъжици от плънката и завиваме на сарма. Така навитите сарми подреждаме в гювеч, наливаме вода до средата на сармите, поръсваме с олио, слагаме капака и пъхваме във фурната. Печем около 1 час, махаме капака и допичаме докато сармите хванат лека коричка. Сервираме с кисело мляко по желание.

Добър апетит!

сарми с листа кисело зеле и парчета месо

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта