Регистрация

Зелеви сарми със свинско и сланина



Зелеви сарми със свинско и сланина
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 3225

Зелеви сарми със сланина, мръвки и зеленчуци в гювеч.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 20.12.2017

Касапски сарми - така се наричат тези семейни зелеви сармички по традиционна рецепта на фамилията на Лора Найденова. В листата кисело зеле се увива вкусна зеленчукова запръжка, големи мръвки месо и резен сланина, а после щедрите хапки се редят в земен съд, заливат се със зелева чорба и се готвят дълго време на слаб огън. Накрая имаме едно тарикатско българско зимно основно ястие. Ето как да си го направите.

Сочно месо от свински врат се нарязва на големи мръвки и се овкусява със сол и пиер. След това се полива с олио и се пържи от всички страни до хващането на хубава коричка. Отделно се наситняват зеленчуците - праз лук, целина, моркови и чесън. Запържват се в олио, овкусяват се с лют пушен пипер и копърово семе и се заделят. Парче сланина се нарязва на лентички. И започваме сглабянето на ястието.

Взима се лист от кисело зеле, на дъното му се разпределя от зеленчуковата запръжка, после се поставя голяма сочна мръвка и най-отгоре се покрива с резен сланина. Увива се сармичка и се реди в гювеч с капак. Когато и последното сармище влезе в съда, отгоре се налива зелев сок и вода и ястието се скрива в СТУДЕНА фурна, пусната на 160 градуса. Добре е да престои там 2 часа.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта