Зелева салата с ябълки и грозде
Салата със зеле, ябълки и грозде.
Необходими продукти:
- 500 г зеле
- 350 г бяло грозде без семки
- 2 зелени ябълки
- 1 лимон
- 2-3 с.л. зехтин
- малко сол
Начин на приготвяне:
1. Нарежете зелето на тънки лентички, посолете и настискайте, за да стане по-меко. Прехвърлете в купа, като отцедите водата от зелето, ако се одели такава.
2. Гроздето измийте добре и разделете на половинки всяко зърно. Ако са много малки, можете да оставите и цели.
3. Ябълките измийте, ако не са домашни - обелете и нарежете с нож на тънки лентички. Веднага покапете с лимоновия сок, за да не потъмнеят. Добавете в салатата.
4. Разбъркайте и опитайте. По желание добавете щипка сол или захар, още лимонов сок. Когато сте овкусили както ви харесва най-много, подправете със студено пресован зехтин и поднесете. Можете да поръсите със семена или ядки по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ