Зелева салата с пиле, грах, яйца и сметана
Салата от прясно зеле с месо, грах, варени яйца, краставица и заливка от заквасена сметана с чесън и копър.
Необходими продукти:
- 1 малка зелка
- 1 голяма или 2 по-малки краставици
- 400-500 г пилешки гърди (сварени или печени)
- 4 яйца
- 1 малка консерва грах - около 350 мл
- 1 малка опаковка заквасена сметана - 125 мл
- сол и пипер на вкус
- 2 скилидки чесън
- листата на връзка копър
Начин на приготвяне:
1. Сложете яйцата да се сварят. Ако пилешките гърди са сурови - сварете и тях.
2. Зелето нарежете на тънки лентички и прехвърлете в купа. Поръсете с щедра щипка сол и настискайте с ръце, за да омекне.
3. Краставиците обелете по желание и нарежете на лентички. Прибавете при зелето.
4. Отцедете грахта от сока на консервата и изсипете при останалите продукти.
5. Яйцата обелете и нарежете на парчета с нож. Пилешкото месо охладете и накъсайте на влакна като за каша. Добавете в салатата.
6. Поръсете наситнени листа копър като си запазите и за украса и залейте със сметаната. Поръсете с черен пипер и сол на вкус и намачкайте отгоре чесъна. Разбъркайте много добре.
7. Поръсете със заделените копърви листенца и сервирайте или приберете в хладилник.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ