Пица Хаваи с шунка и ананас
Екзотична пица с месо, топено сирене, сметана и ананас.
Необходими продукти:
- 1 готово тесто за пица
 - сол
 - пудра захар
 - брашно
 - 300 г шунка
 - 1 консерва ананас
 - 100 г кашкавал
 - 50 г пушено сирене
 - къри
 - индийско орехче
 - 100 мл готварска сметана
 - олио
 
Начин на приготвяне:
Взимате голяма дъска и точилка, подготвяте си тава за пицата, която хубаво омазнявате за да не ви се залепи при печенето. Сега правим един трик, който ще накара тестото да стане хрупкаво и много вкусно – на дъската смесвате 1 с.л. брашно, 1 ч.л. пудра захар и шипка сол.
Разстилате ги и после започвате да месите готовото тесто с получената смес - можете да добавите още една доза в процеса на замесване. След това правите топка, поставяте я в средата на дъската и започвате да точите пицата във всички посоки за да получите голяма и тънка елипса колкото големината на вашата тава. Ако тестото ви е много като обем, го разделете на 2 части.
Нареждате по пицата нарязаната на тънки филии и правоъгълници шунка, после поставяте нарязаното на колела пушено сирене, същото правите с фабрично нарязаните на шайби парчета ананас. Поръсвате обилно с подправките - сол, индийско орехче и къри. Поливате със сметаната и запечатвате с настъргания кашкавал. Пече се в средата на загрята на 220 градуса фурната с вентилатор до желаната готовност.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ