Регистрация

Затируха - пясъчен сладкиш с извара

Затируха - пясъчен сладкиш с извара
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 680

Домашен трипластов десерт с маслени кори и плънка от яйчен крем.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г извара
  • 350 г захар
  • 1 пакет ванилова захар или ваниилова есенция/екстракт
  • 2 големи яйца
  • 250 г брашно
  • 125 г масло
  • 1 ч.л. сода
  • 1-2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Изсипете изварата в купа, залейте с 200 г захар, добавете ванилията и чукнете отгоре яйцата. Разбийте с миксер и оставете настрана.

2. Пресейте брашното в купа, добавете содата, 150 г захар и нарежете студеното масло на бучки. Претрийте на трохи.

3. Намазнете дъното и стените на голяма правоъгълна тава с приблизителни размери 40х30 с олио. Изсипете половината от трохите и с ръка натиснете, за да се оформи пласт. Трябва да стане като блат.

4. Изсипете върху него сместа с извара и заравнете. Отгоре поръсете с останалите трохи и внимателно ги заравнете с ръка без да натискате.

5. Пъхнете в сгорещена на 200 градуса фурна за 30 минути. След изваждане изчакайте леко да се охлади, нарежете на правоъгълници и поднесете. Можете да гарнирате по желание с бита сметана, листа мента, пресни плодове или плодово сладко.

 

Източчник: YouTube/Рустам Исмаилов

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта