Регистрация

Запържени вегетариански спагети с фъстъци и сусам

Запържени вегетариански спагети с фъстъци и сусам
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2355

Вегетариански запържени спагети с фъстъци и сусам.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Запържени вегетариански спагети с фъстъци и сусам

1. В купа, разбийте заедно:

1/3 чаша соев сос, ¼ течно фъстъчено масло, 1/8 чаша дестилиран оцет, 1/8 чаша мирин, 4 с.л. сусамово олио, 1 с.л. мед, 2 с.л. олио от рапица (регулирайте количествата на съставките според вкуса си) и смлян пипер.

2. Загрейте тиган уок. Добавете 4 с.л. зехтин. Задушете 1 нарязана скилидка чесън, 1 с.л. джинджифил (настърган) и 1 средна глава лук (на резенчета). Междувременно, сварете 200 грама спагетини в подсолена вряща вода, докато омекнат добре.

3. Добавете ½ червена чушка (тънко нарязана), ½ зелена чушка (тънко нарязана) и 1 чаша моркови, нарязани на ивички. Задушете за 1 минута. (Можете да импровизирате и за използвате каквито зеленчуци желаете). Тъй като температурата в уока е много силна, ще се задушат бързо. Така че не правете нищо друго междувременно.

4. Бързо добавете готовите спагети в уока и залейте отгоре със соса. Разбърквайте добре в тигана за една минута. Веднага прехвърлете в съд за сервиране.

5. Гарнирайте с печен сусам.

Съставки:

  • Филета от сьомга
  • Соев сос Кикоман
  • Настърган чесън
  • Настърган джинджифил
  • Мед
  • Мирин
  • Пипер
  • Соев сос
  • Фъстъчено масло
  • Дестилиран оцет
  • Сусамово олио

Източник: opensourcefood 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта