Регистрация

Запечено свинско с лук и кашкавал

Запечено свинско с лук и кашкавал
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 973

Свинско на фурна с лук и майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свинско месо
  • 2 кг лук
  • 100 мл олио
  • 80 г масло
  • сол и черен пипер на вкус
  • лют пипер по желание
  • 1 опаковка майонеза
  • 200 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Месото нарежете на лентички с дебелина около 1,5 см., ширина около 4 см. и дължина - колкото сабя покаже (10-тина см. е идеално.). Обтрийте със сол и пипер и оставете настрана.

2. Лука нарежете на полумесеци и след това гответе на няколко пъти така: Сгорещявате олио в тиган, добавят част от лука, добавяте част от маслото. Преди да извадите от тигана овкусявате със сол, пипер и лют пипер по желание.

3. Половината свинко подредете в леко намаслена тава, като покриете дъното плътно с поне един пласт. Намажете го леко с майонеза и отгоре изсипете лука. Върху него подредете другата част от свинското и пак намажете с майонеза.

4. Пуснете да се пече на 180 градуса за 40 минути.

5. Кашкавала рендосайте или нарежете на лентички. Поръсете ястието с него и върнете да се допече за още 8-10 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта