Регистрация

Запечени макарони с кашкавал

Запечени макарони с кашкавал
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 3528

Вкусни макарони без месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г макарони тип мидички
  • 2 с. л. масло
  • 2 с. л. брашно
  • 2 ч. ч. прясно мляко
  • 1/8 – ¼ ч. л. лют червен пипер
  • 1/8 ч. л. индийско орехче
  • 1/8 ч. л. червен пипер
  • сол и черен пипер
  • 2 ч. ч. настърган кашкавал (поне два вида по ваш вкус - например Чедър, Колби, Грюер)

За слоя с галета: (по желание)

  • 1 с. л. масло
  • ½ ч. ч. галета (можете да препечете хляб с розмарин във фурната и да го смелите в кухненския робот)

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 190 С.

2. Сварете макароните докато поомекнат и ги оставете да се отцедят. Ако сами си приготвяте галетата, запечете хляба във фурната, когато се поохлади го нарежете на кубчета и добавете маслото.

3. За соса, разтопете маслото в тенджерка на средно силен котлон и добавете брашното при постоянно бъркане. Оставете на котлона за 3 минути, след което при постоянно бъркане добавете на тънка струйка млякото и накрая подправките. Оставете да къкри за 15 минути.

4. Добавете 2 чаши настърган кашкавал, сол, черен пипер и макароните.

5. Излейте всичко в йенска тенджера.

6. Покрийте с още кашкавал ако искате. Наръсете отгоре галетата и запечете за 30 минути докато галетата потъмнее леко. Оставете да почине 5 минути преди да сервирате.

7. Можете да поднесете с гарнитура от пресни домати.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта