Регистрация

Заешко в доматен сос с подправки

Заешко в доматен сос с подправки
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1195

Задушено заешко със зеленчуци и бяло вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • заек или заешко месо около 1500 г
  • 500 г домати
  • 2 глави лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1 морков
  • 150 мл бяло сухо вино
  • 50 г масло
  • олио
  • сол и пипер на вкус
  • 2 дафинови листа
  • 3 листа салвия
  • щипка-две индийско орехче

Начин на приготвяне:

1. Заешкото обтрийте със сол и пипер. Лука и морковите нарежете на полумесеци, а чесъна - наситнете.

2. Обелете доматите и ги нарежете на ситно.

3. Сгорещете 2 с.л. олио, добавете маслото в него и пуснете дафиновите листа и салвията. Добавете заешкото да се запечати от всички страни на силен огън.

4. Намалете огъня. Добавете лука и мрковите и гответе още няколко минути.

5. Налейте виното и оставете да покъкри. Добавете доматите, щипка захар, сол и пипер и индийско орехче. Захлупете под капак и оставете да къкри на умерен огън около 45 минути.

6. По желание преди сервиране поръсете с настнен магданоз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта