Регистрация

Заек с черни маслини

Заек с черни маслини
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3284

Задушено заешко със сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 заек
  • 1 скилидка чесън
  • зехтин
  • градински чай
  • розмарин
  • бяло вино
  • доматено пюре
  • черни маслини
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Сложете нарязания на порции заек, заедно с костите, в тенджерка и запържете до покафеняване без мазнина. По този начин ще излезе миризмата на дивеч.

2. В друга тенджерка сложете зехтин, чесън, щедро количество градински чай и розмарин. Когато се сгорещи, сложете заека, овкусете със сол и пипер и оставете да се запържи до кафяво. Прибавете малко бяло вино и продължете да готвите.

3. След около 10 мин. добавете черните маслини и няколко пълни с.л. доматено пюре. Продължете да готвите, като добавяте вино, сол и пипер (може и малко чили по желание) на вкус.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта