Регистрация

Заек с розмарин и чери домати

Заек с розмарин и чери домати
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 960

Печено заешко със зехтин, чесън, домати, лимон, мед и розмарин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 заек
  • 150 г чери домати
  • 1 лимон
  • сол и пипер на вкус
  • 3 клонки розмарин
  • 1 глава чесън
  • 1 с.л. мед
  • 80 мл зехтин

Начин на приготвяне:

1. Заекът нарежете на парчета. Обтрийте със сол и пипер.

2. Изсипете зехтина в купа, добавете в него меда, намачкания чесън, клонките розмарин, сол и пипер и лимона на парчета (ако не е БИО и кората му не е ядлива, обелете я предварително, за да не вкарвате химикалите, с които се обработва плодът в храната си). После оваляйте добре заешкото в този сос и оставете вътре за 10 минути да се маринова.

3. Пресипете съдържанието на купата в тава. Прибавете измитите чери димати и разпределете в ястието парчетата лимон. Най-отгоре сложете розмарина.

4. Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна за 1:30 часа.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта