Задушено пилешко по китайски
Лесно | Порции 3
| Видяна: 2557
Пиле с гъби, фурми и цвят от лилия.
Необходими продукти:
- 1/2 пиле с костите, нарязано
- 5 г сушени китайски гъби
- 5 г сушени червени фурми
- 5 г сушен лилиев цвят
- 10 г сушени гъби
За овкусяване:
- 1 с.л. олио за готвене
- 1 с.л. китайско вино за готвене
- 2 с.л. соев сос
- 1 с.л. брашно
- 0,5 с.л. смлян бял пипер
- 0,5 с.л. захар
Начин на приготвяне:
1. Смесете нарязаното пиле с подправките за овкусяване и оставете да престои за 20-30 мин.
2. Накиснете сушените китайски гъбу, сушените червени фурми, сушения цвят от лилия и сушените гъби поотделно във вода до омекване. Нарежете гъбите.
3. Смесете всички продукти в дълбока купа и задушавайте в стимера за 15 мин. на силен огън.
4. Поднесете.
Най-важните съставки
брашно, бял пипер, гъби, захар, олио, оризово вино мирин, пиле, соев сос, сушен лилиев цвят, фурми, черни китайски гъби
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ