Регистрация

Задушено заешко с гарнитура от картофи



Задушено заешко с гарнитура от картофи
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1875

Яхния със заешко и грах в доматен сос с картофена гарнитура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 27.10.2017

Заек по малтийски или яхния от заешко месо в доматено пюре с лук, грах, чесън и много подправки готвят Лора и Стоян като черпят идеи от малтийскат кухня. Получава се питателна манджа със заешко, много зеленчуци, сосче за топкане и микс от аромати, която по желание се поднася с гарнитура от запечени варени картофи с масло.

Първо заекът се порцира и се овкусява със сол, пипер и бахар. След това се запечатва в сгорещен зехтин от всички страни и се вади от съда. На негово място влизат наситнен лук, нарязани стебла целина, моркови и чесън. Готвят се известно време, добавя се доматен концентрат, червено вино, консерва домати риган и лимонова кора. Връща се заешкото месо в съда, добавя се дафинов лист, намаля се огъня и се оставя да къкри за 1:30 часа под капак.

През това време можете да направите гарнитурата, като сварите и обелите картофи. Следва да ги нарежете на кубчета, да ги прехвърлите в тава и да полеете с разтопено масло. Посоляват се и се запичат на фурна. А накрая ястието се сервира топло, с добавка от картофите и любимия хляб по желание. Уникална семейна гозба.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта