Задушени пакетчета сьомга
Сьомга по китайски със сос от мандарини.
Необходими продукти:
- За пакетчето сьомга:
- 450 г сьомга филе, нарязано на 3 части
- 2 с.л. саке
- 1 с.л. кориандрова паста или шепа пресни листа от кориандър, нарязани
- 1/2 с.л. паста лимонова трева или прясна лимонова трева, фино нарязана
- 3 листа оризова хартия
- 6 резена морков
За мандариновия сос:
- 3 мандарини, обелени и разделени на парчета
- 1/2 ч.ч. даши бульон
- 1 с.л. мирин
- 1 с.л. светъл соев сос
- 1 скилидка чесън, счукан
- 1 см джинджифил, настърган
- 1/2 лайм, само сок
- 1 с.л. захар
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте сьомгата в сакето - около 30 мин.
2. Размекнете оризовата хартия в гореща вода.
3. Поръсете 1/3 от кориандъра и 1/3 от лимоновата трева върху сьомгата, сложете 2 резена морков отгоре.
4. Поставете сьомгата с намазаната част надолу в средата на оризовата хартия и затворете като пакетче.
5. Повторете процедурата с останалите парчета сьомга.
6. Задшете на силен огън около 5 мин.
7. Междувременно пригответе соса. Загрейте олио, запържете чесъна и джинджифила, добавете мандарината, дашито, мирина, сока от лайм, захарта и соевия сос. Сгответе докато сосът се сгъсти и намали обема си наполовина.
8. Поднесете пакетчетата сьомга с мандаринов сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ