Регистрация

Задушени на пара ребра по китайски

Задушени на пара ребра по китайски
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 4669

Свински ребърца с китайски подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 750 г свински ребра
  • 1 с.л. китайско оризово вино (или сухо шери)
  • 2 ч.л. царевично нишесте
  • 1/2 ч.л. настърган надребно джинджифил
  • 2 скилидки чесън, счукан
  • 1/4 ч.л. смлян черен пипер
  • 1 ч.л. олио за готвене
  • 1 ч.л. сусамово олио
  • 1 ч.л. захар

Начин на приготвяне:

1. Нарежете ребрата по диагонал на парчета от по 2,5-5 см. Смесете с останалите необходими продукти и прехвърлете всичко в плитък, огнеупорен съд, който се побира в уреда за готвене на пара (например формичка за пай). Оставете да се мариноват на стайна температура за 30 мин.

2. Сложете ребрата в стимера и задушавайте на средно силен огън 18-20 мин., докато ребрата вече не са розови. Докато задушавате, водата в стимера не трябва да свършва - добавяйте колкото е необходимо. Можете да ги печете и на фурна.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта