Регистрация

Задушени гъби в марината

Задушени гъби в марината
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 891

Мариновани гъби с чесън, балсамов оцет и вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 50 мл зехтин
  • 3 скилидки чесън
  • 500 г гъби
  • 3 с.л. балсамов оцет
  • 3 с.л. бяло вино
  • сол и черен пипер на вкус
  • копър или магданоз по желание

Начин на приготвяне:

1. Гъбите измийте, почистете и нарежете на едро. Чесъна наситнете.

2. Сгорещете зехтина и запържете в него леко чесъна - не трябва да загаря.

3. След около минута добавете гъбите. Гответе 2 минути и залейте с балсамикото. Добавете и виното. Гответе още 2 минути при почти непрестанно разбъркване.

4. Пресипете в отделен съд заедно със соса, останал в тигана. Поръсете по желание с прясна зелена подправка.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта