Регистрация

Задушена кайма с яйца и домати

Задушена кайма с яйца и домати
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 692

Запечени яйца на тиган върху кайма с лук и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. олио
  • 450 г кайма
  • сол и пипер на вкус
  • 1 ч.л. сладък пипер
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 с.л.  сос Уорчестър, ако имате
  • 3 твърди неголеми домата
  • 4 яйца
  • листенца магданоз
  • 50 г кашкавал или друго твърдо сирене

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на кубчета, а чесъна - много на ситно.

2. Сгорещете на умерен огън олиото в тиган с незалепващо покритие и запържете лука за 2 минути. Добавете чесъна и гответе още 3 минути. Прибавете каймата и рохкайте докато стане на трохи.

3. Овкусете със сол, червен и черен пипер, соев сос, сос Уорчестър и разбъркайте. Намалете огъня и оставете под капак за 5 минути.

4. През това време измийте доматите и ги нарежете на малки кубчета. Изсипете ги в тигана, ръснете още сол и разбъркайте. Оставете под капак за 5 минути.

5. Оформете гнезда в каймата и чукнете яйцата. Ръснете и тях със сол и пипер. Рендосайте на ситно ренде отгоре 40 г от кашкавала и похлупете. Когато яйцата са в перфектната за вас готовност, разделете ястието в две отделни порции.

6. Поръсете с магданозени листа и рендосайте останалия кашкавал. Сервирайте и хапвайте докато е топло.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта