Регистрация

Есенни пилешки наденички

Есенни пилешки наденички
Трудно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1990

Чудесно есенно предложение за любителите на пилешките наденички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2-4 парчета пилешка наденица
  • 1 малък до среден сладък картоф
  • 1/2 ч. ч. леща
  • 1/2 ч. ч. многоцветен кус-кус
  • 4 малки глави обикновен лук
  • 4 скилидки чесън
  • 2 консерви смлени домати с босилек
  • 1 консерва цели домати
  • 1 консерва доматено пюре
  • морска сол
  • 1/2 кубче зеленчуков бульон
  • зехтин
  • 1/3 ч. ч. бяло вино за готвене
  • 1/4 ч. ч. малцов оцет
  • 1/4 ч. ч. бял винен оцет
  • 1/4 ч. л. масло

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220°С и пробийте дупки в сладкия картоф. Сложете го направо върху решетката на фурната и печете 50 мин.

Нарежете 3 глави лук и 3 скилидки чесън.

Добавете чесъна и лука в голяма тенджерка, намазана със зехтин.

Сотирайте докато дъното на тенджерата започне да покафенява.

Добавете бялото вино.

В друга малка тенджерка сложете лещата, 1/4 кубче бульон и вода колкото да покрие лещата. Варете 30 мин.

Когато бялото вино е намалило обема си, а лукът и чесънът са започнали да покафеняват, добавете доматеното пюре. Сотирайте сместа от доматено пюре/лук/чесън докато стане на паста и започне да покафенява на дъното на тенджерата.

Добавете смлените домати и целите домати и измерете вода колкото 3 консерви от домати, сложете 1/4 ч.л. морска сол и оставете да къкри 1-3 часа.

Добавете 1 нарязана глава лук и 1 нарязана скилидка чесън в друг тиган със зехтин, заедно с наденичките и сотирайте докато лукът се карамелизира.

Добавете лещата при сместа от наденички/лук/чесън и след това добавете малцовия оцет и белия винен оцет.

Извадете картофа от фурната и го нарежете по дължина. Изгребете с лъжица вътрешността и прибавете към наденичките и лещата. Извадете наденичките от останалата смес, докато тя стане на сос.

Кипнете вода, масло и морска сол в отделна тенджерка. Добавете кус-куса, махнете от огъня и покрийте за 5-7 мин., докато се абсорбира всичката вода.

Когато наденичките покафенеят, прехвърлете ги в чиния за сервиране.

Сотирайте останалата смес с картофа/лещата/лука в тигана още няколко секунди на силен огън и сипете в чинията за сервиране.

Разбъркайте кус-куса с вилица и прехвърлете в чинията за сервиране.

Сложете 4-5 с.л. доматен сос върху кус-куса и сместа от картоф/лук/леща.

Оставете в хладилник или замразете останалия доматен сос за по-късно.

 

Източник:www.opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта