Регистрация

Домашно тесто за пица

Домашно тесто за пица
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 6837

Направете сами основата на вкусната си пица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг обикновено (бяло) брашно
  • 1 с. л. фина морска сол
  • 2 пакетчета суха мая от по 7 грама
  • 1 с.л. захар
  • 4 с.л. студено пресован зехтин
  • 650 мл хладка вода

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното и солта в дълбока купа и направете кладенче в средата.

2. В купа смесете маята, зхарта и зехтина с водата и оставете настрани за няколко минути.

3. Излейте сместа с маята в кладенчето и с вилица постепенно смесете с брашното от стените на кладенчето. Продължете да разбърквате докато всичко се смеси, след което прехвърлете тестото върху набрашнена повърхност.

4. Разточете до получаването на гладко еластично тесто.

5. Върнете тестото в набрашнената купа, покрийте го с леко влажна кърпа и го оставете на топло място за 1 час (докато удвои размера си).

6. Извадете тестото върху набрашнена повърхност и го размесете с ръце за няколко минути (за да излезе въздуха от него).

7. Разделете тестото на 4 топки (или колкото пици ще правите) и разточете.

8. Сложете разточеното тесто в тавичка за печене, добавете домати и продукти за пица по ваш вкус и запечете в гореща фурна (220 С) за около 8-10 минути.

9. Ако няма да използвате цялото тесто наведнъж, опаковайте го с найлоново фолио и го приберете в хладилника или фризера.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта