Регистрация

Домашно брауни с орехи



Домашно брауни с орехи
Лесно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 2720

Шоколадов кейк с орехи и кафява захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ако вече сте се престрашили да направите домашен кекс, дори и да ви е спихнал при първи опит, най-веротно сте се убедили, че не се приготвя никак сложно. Брауни или браунис е вид кекс с шоколад, който не е особено по-сложен за направа, но има доста изискан вкус и визия и е достоен да посрещне гости и приятели като вкусен десерт или в ролята на сладкиш за чаша кафе или чай. Във видеото се запознаваме с бързата и лесна рецепта за домашен браунис на кулинарната влогърка Диана Митова-Попова - Диди, която ни учи как да приготвим сладкиша за по-малко от половин час. Но след това трябва да изчакате да се опече и охлади преди поднасяне, затова си изчислете общо време от 1:30 часа от стартиране на готвенето до поднасянето.

Първо се разтапят масло и тъмен шоколад на водна баня. Добре е да начупите тъмния шоколад на квадратчета, а маслото да нарежете на кубчета, за да се разтопят по-лесно. След пълното им смесване оставете течността да се охлади, за да не пресече яйцата. После в друга купа се разбиват яйца с кафява захар, а след това към тях се добавя охладената, но не студена шоколадова смес. По желание можете да ароматизирате с ванилия. А когато всичко това е разбито заедно, идва ред на брашното, което се вкарва постепенно. На финала добавяме ядки от вид по желание, като можете да увеличите количеството, ако харесвате да ги има повечко в сладкишите. Не ги счуквайте или смилайте, а най-добре си отделете няколко минути, за да ги нарежете - така ще се усещат по-пълноценно в сладкиша.

Получената смес се изсипва в тавичка, застлана с хартия за печене, чиито крайща стърчат извън тавичката. Така ще извадите по-лесно кекса. После се пече на 180 градуса за 30-тина минути. Извадете чак след като се е охладил. На финала нарежете на желани от вас парчета, поръсете с пудра захар или какао и поднесете с топка сладолед или цедено кисело мляко с мед. Сосчетата си вървят с този десерт, но и в чист вариант пак е много вкусен. Чаша кафе пък е идеален партньор. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта