Регистрация

Домашни сладки с какаова маслена глазура

Домашни сладки с какаова маслена глазура
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 3690

Курабийки с маслен топинг и пудра захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 200 мл сметана
  • 100 грама масло
  • 3/4 ч.ч. захар
  • 1 пакет ванилова захар
  • 2 яйца
  • 3,5 ч.ч. брашно
  • 1,5 ч.л. бакпулвер

За глазурата:

  • 4 с.л. захар
  • 2 с.л. какао на прах
  • 1 с.л. мляко
  • 1 с.л. масло

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното и бакпулвера заедно, за да се смесят хубаво. Разбийте яйцата със захарта. В купа ги смесете и добавете маслото (размекнато) и сметаната. Разбийте до хомогенизиране.

2. Когато тестото вече не може да се меси с миксер или домакинска бъркалка, започнете да го месите на ръка. Слагайте брашно, за да не се лепи. Когато спре да остава по ръцете ви, оформете го на топка и го приберете в хладилника за 2-3 часа.

3. Извадете тестото от хладилника и го разточете на блат с дебелина между 4 и 8 мм. С помощта на формички за сладки изрежете вашите курабийки и ги подредете да се пекат върху тава, постлана с хартиено фолио.

4. Печете за 15-20 минути в предварително загрята фурна без вентилатор на 180 градуса.

5. Пригответе глазурата като разтопите маслото на котлон, добавите захарта, какаото и млякото и оставите да кипне. 

6. Когато сладките са готови, намажете ги с глазура или ако не ви се приготвя такава, поръсете с пудра захар.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта