Регистрация

Домашни скалички с масло и бисквити



Домашни скалички с масло и бисквити
Лесно   |   Порции 18 броя   |   Видяна: 1962

Шоколадови скалички вкъщи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Любимите десертни скалички от детството са български сладкиш с масло, бисквити и какао, който все повече тъне в забрава заради новите шарени, но и пълни с вредни продукти изкушения. Ако бъдат направени у дома, с истинско краве масло, качествени бисквити, млечна сметана и хубави какао и шоколад, скаличките са идеален заместител на торта и особено радват децата. Приготвянето е лесно - показват го в канала Dazzle Spoon, пък и не изисква особено специални продукти, за да се направи емблематичният соцдесерт.

Канелени бисквити (ако искате по-екстравагантен вкус опитайте с кленови или медени) се смилат в чопър и получените трохи се смесват с какао на прах, размекнато масло, мляко и натрошени орехи. Получава се лепкава смес тип сладкарско тесто. Ако я изпечете за 10 минути във формичка, ще имате приятна основа за чийзкейк. Но в случая просто се оформя на ръка в познатата форма за скалички. Гледайте видеото, за да разберете точните продукти и да се убедите, че се прави наистина лесно.

Следва да се приготви шоколадовият вулкан на скаличките. Той се прави като с подгрята до кипване сметана се залива натрошен тъмен шоколад. После се разбърква до получаването на шоколадов крем и с него се залива всяка скаличка. За постигане на автентичния вид се поръсва връхчето с кокосови стърготини и всичко това се оставя да се стегне в хладилник. Съвсем скоро можете да сервирате десертчетата и да си спомните за приятните мигове от детството.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта