Домашни пържени кюфтета от риба
Рибни кюфтета на тиган с бекон и лук.
Необходими продукти:
- 500 г рибно филе (най-добре от треска)
- 100 г бекон
- 1 глава лук
- късей бял хляб
- 1 яйце
- сол и черен пипер
- малко захар
- олио (зехтин)
Начин на приготвяне:
1. Размразете филетата, обезкостете ги и отцедете отделилата се вода.
2. Накиснете хляба в студена вода за 15 минути.
3. Минете рибата през месомелачка заедно с бекона и лука и след това я смесете с яйцето, накъсания отцеден хляб и подправките.
4. Сложете мазнината да загрява в тиган и си постелете листове домакинска хартия на дъното на чиния.
5. Оформяйте кюфтенца от рибената кайма и ги пържете до златисто в добре сгорещената мазнина. След това ги оставете върху домакинската хартия да се отцедят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ