Регистрация

Домашни пържени кюфтета от риба

Домашни пържени кюфтета от риба
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2282

Рибни кюфтета на тиган с бекон и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г рибно филе (най-добре от треска)
  • 100 г бекон
  • 1 глава лук
  • късей бял хляб
  • 1 яйце
  • сол и черен пипер
  • малко захар
  • олио (зехтин)

Начин на приготвяне:

1. Размразете филетата, обезкостете ги и отцедете отделилата се вода.

2. Накиснете хляба в студена вода за 15 минути.

3. Минете рибата през месомелачка заедно с бекона и лука и след това я смесете с яйцето, накъсания отцеден хляб и подправките.

4. Сложете мазнината да загрява в тиган и си постелете листове домакинска хартия на дъното на чиния.

5. Оформяйте кюфтенца от рибената кайма и ги пържете до златисто в добре сгорещената мазнина. След това ги оставете върху домакинската хартия да се отцедят.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта