Домашни пържени картофи с наденица и лук
     Лесно   |   Порции 4
  |   Видяна: 3047
    
Картофи с месо и билки на тиган, задушени под капак.
Необходими продукти:
- 1 кг картофи
 - 1 глава лук
 - 100-300 г наденица
 - връзка магданоз или копър, а може и двете
 - 20 мл растителна мазнина
 - сол и черен пипер
 
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите и ги нарежете на тънки шайби. Загрейте мазнината в тиган и запържете картофите до готовност при често разбъркване. Ще ви отнеме 10-15 минути.
2. Покрийте картофите с капак и към тях прибавете нарязаните на ситно лук и наденица. Запържете на среден огън под капак, като разбърквате през няколко минути за около чертвърт час.
3. След като ястието е готово, поръсете с наситнените билки и подправки на вкус. Разбъркайте за финал, поднесете и се насладете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ