Регистрация

Домашни кюфтета от сьомга и сандвичи с тях



Домашни кюфтета от сьомга и сандвичи с тях
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1248

Домашен хамбургер от риба с млечен сос и кисели краставички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Домашни фишбургери готви Миро от канала Готвене за начинаещи, като показва как се правят кюфтета от сьомга на фурна и след това ги влага в сглабянето на страхотни сандвичи. А за да има профирност цялото ястие, под капачето се разпределя и сос тартар.

Първо рибното филе се наситнява много добре. Изсипва се в купа и към него се добавя наситнен копър, заквасена сметана, горчица, сол и пипер и галета. Сместа се обърква. Бургерите се овалват в още галета и се прибират в хладилник. След 2 часа вече са готови за готвене. Можете да ги запържите, но ако искате по-здравословен вариант, ги сложете върху намазнена хартия за печене и гответе за 15 минути на 200 градуса.

През това време се смесва сос тартар като в купа се забъркват наситнени кисели краставички с майонеза, заквасена сметана и/или кисело мляко. Добавя се чесън, копър и лимонов сок, каперси по желание. Следва в тиган с незалепващо покритие да се разтопи масло и питките за бургера да се притоплят или запекат в него. От вътрешната страна на долната основа се слагат слайсове чедър. После се поставя рибен бургер, намазва се с тартар и се захлупва. Добре е да се хапва възможно най-скоро след сглабянето. А как се прави - гледайте във видеото!

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта