Регистрация

Домашни донъти с шоколад



Домашни донъти с шоколад
Трудно   |   Порции 16-18 броя   |   Видяна: 2048

Шоколадови понички с домашно тесто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Направата на почника вкъщи не е нищо по-специфично от месенето на бухти, ала мнозинството е свикнало да си купува тези сладкиши в готов вариант. Ако все пак искате да опитате да си направите кръглия десерт с дупка в средата, пък и да изглежда като изпълнение на някоя от известните вериги, то Всегда Вкусно дава рецепта и показва, че не сложна задача.

В купа се смесват сухите съставки - брашно, мая, сол, захар, ванилия. Към тях се добавят мокрите - яйца, мляко и разтопено масло. А след това се замесва тесто и се оставя да втаса. После се премесва, разделя се на две половини, разточва се на кора и от нея се режат формички. С резачките за сладки можете да си направите и по-различни понички, ако искате тематичен десерт. Вместо нож можете да ползвате отворите на малка и голяма чаша. После пържите в добре сгорещено голямо количество растителна мазнина за по 2 минути от страна. Вадете върху домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.

А за да постигнете ефекта от ресторантите и големите вериги, можете да разтопите шоколад и да топнете сладкишите вътре. Как точно се прави всичко - гледайте във видеото по-горе, а ТУК можете да видите списък с точните продукти и грамажи, както и стъпките на направа.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:20 часа
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта