Регистрация

Домашни бонбони от кондензирано мляко

Домашни бонбони от кондензирано мляко
Лесно   |   Порции 20-тина броя   |   Видяна: 3495

Шоколадови бонбони с кондензирано мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 малка консерва кондензирано мляко (около 250 мл)
  • 50 г масло
  • 2 с.л. неподсладено какао на прах
  • ядки и шоколадови пръчици по желание

Начин на приготвяне:

1. Изсипете в касерола кондензираното мляко.

2. Добавете маслото и какаото и сложете на умерен огън да кипва.

3. Щом заври, разбърквайте и наблюдавайте в продължение на 10 минути.

4. Махнете от огъня, оставете да се охлади и приберете в хладилника, за да се стегне добре.

5. Подгответе си топинг за овалване по желание (кокосови стърготини, шоколадови пръчици, натрошени ядки).

6. Гребвайте с чаена лъжичка от сместа, прехвърляйте в ръцете си и въртете докато се оформи бонбон. Овъргаляйте в избрания от вас топинг.

7. Готовите бонбони дръжте в хладилник, защото лесно омекват.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта