Регистрация

Домашна торта гараш с белтъчни платки



Домашна торта гараш с белтъчни платки
Трудно   |   Порции 10   |   Видяна: 2448

Шоколадова торта с белтъчни блатове с ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Торта Гараш е създадена през 30-те години на 20-ти век в Русе по подобие на торта Сахер. И оттогава е любим сладкиш на малки и големи, създаващ мили спомени за детството или връщащ някъде в миналото хората, която я опитват. Оказва се, че се прави лесно и достъпно, а ако сте склонни да похарчите повече за качествени продукти, можете да зарадвате семейството с уникален празничен сладкиш. Става въпрос за млечна сладкарска сметаа и шоколадов кувертюр вместо обикновен шоколад. Наистина се оскъпява, но си заслужава. Особено ако копнеете за истинския вкус на Гараш - без палмови мазнини и изкуствени добавки.

Първо се приготвят платките - така се наричат блатовете. Похвално е, че това е торта без брашно, ако не броим нищожните 15 грама. Белтъците се бият на негъст сняг, а орехите се смилат с пудра захар на брашно. След това влизат при битите белтъци и се добавя лъжица брашно. Разбърква се. Изпичат се 4 много тънки блата от това количество. Изчакват се да се охладят.

На второ място е кремът. Той се прави като в подгрята сметана със захар се добавя разтопен шоколад. Това е всичко. Следва платка, крем, платка крем и така докато се завърши с крем. Тортата се оставя да почине. На финала се залива с разтопен шоколадов кувертюр и се украсява с кокосови стърготини или наситнени ядки. Това е всичко. Точните продукти и стъпки на направа гледайте във видеото от Кухнята на Звездев.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:20 часа
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта