Регистрация

Домашна бисквитена торта с маскарпоне и шоколад



Домашна бисквитена торта с маскарпоне и шоколад
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 2046

Бисквитена торта с шоколад, кафе, маскарпоне и бити белтъци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бисквитените торти са идеалното решение за непретенциозен празничен или делничен сладкиш, който да направите у дома си. Миро от канала Готвене за начинаещи решава да покаже своя вариант на лесна домашна торта, която е идеална както за посрещане на гости, така и за съвършена наслада с чаша кафе дори и на самотниците вкъщи.

В купа се изсипва маскарпоне. Сварявате си еспресо, заделяте си захар и разтапяте на микровълнова фурна или водна баня шоколад и масло. Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Жълтъците се бият с маскарпонето и маслото на крем. Белтъците се разбиват на сняг със захарта. Следва да се смесят белтъчния крем и маскапонето.

С част от получената смес се намазва формичка за торти. Бисквитите се топват в кафето, редят се отгоре, следва крем, втори ред бисквити, пак крем, шоколад, бисвити и крем за финал. Остатъкът от бисквитите се смила в чопър и с него се поръсва тортата. Може да прибегнете и към друг тип декорация по желание. А сега е добре да увиете сладкиша във фолио и да го оставите да почива в хладилника поне 12 часа. Ако не устоите на чакането, очаквайте да хапвате по-твърди бисквити.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 12 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта