Регистрация

Домашната леща с праз на мама

Домашната леща с праз на мама
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 5419

Нискокалорична и здравословна леща чорба с домати, моркови, лук и червен пипер.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 грама леща
  • 1 домат (настърган)
  • 1 стрък праз
  • 1 червена чушка
  • 6-7 скилидки чесън
  • 1 глава кромид лук
  • 1 морков
  • 2 с.л. чубрица
  • 1 с.л. червен пипер

Начин на приготвяне:

Почиствате и измивате лещата. Слагате я да заври, но изхвърляте първата вода и отново я измивате.

Слагате я отново на котлона с 1,5 литра вода. Когато лещата заври, добавяте към нея нарязаните на ситно кромид лук и морков. С тях къкри още 15 мин, след което добавяте нарязаната на ситно червена чушка и скилидки чесън. С тях къкри още 15 мин.

Когато лещата е почти сварена, добавяте към нея ситно нарязаният праз лук и 2-3 супени лъжици олио или зехтин. А след 5-6 минути - настъргания домат и 1 супена лъжица червен пипер и сол на вкус.

Махате я от котлона и е време за финалният щрих, 2 супени лъжици чубрица, стрити между дланите ви.

Добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта