Регистрация

Домашен чийзкейк с банани



Домашен чийзкейк с банани
Лесно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1850

Сладкиш с бисквитена основа, крем маскарпоне и топинг от карамелизирани банани.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Страхотен домашен бананов чийзкейк с карамелизирани плодове показва каналът Хапка като разнообразява рецептата за домашен чийзкейк по модерен и вкусен начин. Авторите изчисляват, че порция от десерта струва малко над 2 лв., затова излиза по-изгодно да си го направим вкъщи, въпреки че ще загубим близо час време в кухнята.

Основата на кейка е ясна - обикновените бисквити, стрити на трохи се смесват с голямо количество разтопено масло. Следва да се разстелят и натиснат хубаво във формичката, в която ще правим десерта. На втори ред се захващаме с крема - пухкава смес от разбити заедно крема сирене и маскарпоне с яйца, захар и нарязани на малки кубчета банани. Този крем се изсипва върху бисквитената основа и след това сладкишът се пече за 1 час на 180 градуса.

А докато той се готви, можем да си направим страхотна заливка от карамел, приготвен от запържена кафява захар в масло, в който сме потопили резени банани и след това сме ги ароматизирали на канела и ванилия. И за да има хубав сос, добавяме течна животинска сметана, която превръща карамела в кафяв и неустимо вкусен сос.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта