Регистрация

Домашен кетчуп в буркани

Домашен кетчуп в буркани
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 6220

Домашно доматено пюре тип зимнина с лук и дафинов лист. Може да се използва като кетчуп без консерванти.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 килограма червени домати
  • 5 глави кромид лук
  • 3 пръчки канела
  • 10 зърна бахар
  • 20 зърна черен пипер
  • 5 зърна карамфил
  • 10-тина листа босилек
  • 100 грама оцет
  • 150 грама захар

Начин на приготвяне:

Обелете доматите. Варете ги на слаб огън докато леко се сгъстят, след което ги пасирайте. На гъстота трябва да се получи течност, приблизително като на боза. Нарязвате лука на дребно и го варите с малко вода - едва да го покрие – до омекване. Докато варите лука, слагате в марля всички подправки (без босилека) и варите лука с тях. Готовия омекнал лук пасирате и добавяте лученото пюре към доматеното. След което ги прецеждате с едра цедка и отново ги варите около 15 мин. заедно с марлята с подправките, за да овкусите пюрето. Махате от котлона и добавяте оцет и сол на вкус. Разпределяте пюрето в буркани и добавяте във всеки по три листа босилек. Стелиризирате бурканите за 3 минути.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта