Регистрация

Домашен кекс с ябълки, яйца и кисело мляко



Домашен кекс с ябълки, яйца и кисело мляко
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1890

Ябълков сладкиш с ванилия и мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ябълките са комерсиален и лесен за намиране плод в бедствие и щастие, затова и са основа на много от домашните сладкиши в стил бабини кексове. Рецепта за такъв показва Иван Звездев като залага на елементарни продукти и красива формичка за кексове, за да направи разкошен десерт - привлекателен не само за очите, но и за небцето.

Първо в купа с миксер се разбиват яйцата и захарта, добавя се прясно и кисело мляко, ванилия, а след като се хомогенизират заедно всички тези съставки, към тях влизат брашно, нишесте, цитрусова кора и бакпулвер. Бърка се отново до получаването на гладко кексово тесто. То се прехвърля в подходящ съд за печене. Ако е метален или керамичен, е добре да го намазните и набрашните, за да не залепне кексът.

Ябълките се режат на полумесеци и се редят плътно върху сладкиша. Не гонете идеалната форма, защото това ще е дъното му след изпичане. После вкарвате във фурната, предварително загрята на 170 градуса. След 30-тата минута печене намалявате температурата на 160 и оставяте да се готви още 15 минути.

Изпеченият сладкиш се охлажда и обръща. Можете да сервирате с кафе, чай, мляко с какао и дори табиетлийско следобедно аперитивче. Точните продукти и стъпки на направа - гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта