Регистрация

Домашен кекс с портокалова глазура



Домашен кекс с портокалова глазура
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1240

Портокалов кекс с лешници и лимонова кора.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Сиропиран кекс с портокалов сок се готви в Кухнята на Звездев. Това е непретенциозен десерт, който може да послужи за делнична семейна закуска или следобедна закуска за уикенда. С приятния си цитрусов дъх и ядчената хрупкавост на сърцевината си, десертът е много вкусен, въпреки че изглежда съвсем семпло.

Лешниците се запичат на умерено сгорещен сух тиган и щом отпуснат аромата си, се смилат в блендер. Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват на пяна с щипка сол, добавя се захар и лимонов сок и се бъркат още малко. Жълтъците също се разбиват. В трета купа се смесват брашното, портокаловите кори и ядковата прах и после се добавят жълтъците и белтъците. След хомогенизиране на сместа, тя се разпределя в намазнена тава и се пече на 160 градуса за около 50 минути. После се оставя да се охлади добре.

Портокаловият сок се кипва в касерола. Част от него се прехвърля в купа, където го чака нишестето. Разбърква се и на тънка струя се налива в касеролата. Можете да налеете през цедка, за да сте сигурни, че няма да останат бучки. Добавя се захарта и се оставя да покъкри. Студеният кекс се сиропира с горешния сос.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта