Регистрация

Домашен блат за торти и сладкиши

Домашен блат за торти и сладкиши
Средно   |   Порции 1 блат   |   Видяна: 6393

Пандишпанов блат за торта с бити белтъци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 120 г брашно
  • 120 г захар
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. оцет
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

1. Разделете белтъците от жълтъците на яйцата.

2. Жълтъците смесете с 80 грама от захарта и разбивайте с миксер докато се получи бяла кремообразна пяна. Трябва цялата захар да се е абсорбирала идеално. На мен ми отнема 6 минути бъркане на средна до силна степен.

3. Измийте и подсушете идеално бъркалките на миксера. Трябва и съда, и уредите да са съвършено чисти. След това започнете да разбивате белтъците с щипка сол докато се превърнат в устойчива гъста бяла пяна, която не помръдва при обръщане на съда. След това добавете лимоновия сок и оцета и разбивайте още половин минута. След това добавете останалите 40 грама от захарта и разбивайте докато се абсорбира.

4. Добавяйте на части белтъчната пяна при жълтъците и разбърквайте внимателно. НЕ използвайте миксер - тук се работи с шпатула. Сместа трябва да стане въздушна и еднородна.

5. Постепенно в нея добавете брашното като продължавате да работите с шпатула и разбърквате от дъното към върха.

6. Намазнете кръгла тава или формичка с регулиращи се стени с масло. Изсипете сместа вътре и внимателно загладете отгоре.

7. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути. Не отваряйте преди да прецените, че блатът е готов. После направете теста с клечка за зъби и ако всичко е наред, изключете фурната и оставете вратичката отворена.

8. Извадете чак след като блатът е напълн охладен.

9. Можете директно да сиропирате с компот или захарен сироп и да поднесете като обикновено реване, но можете да си направите любимия крем за торти, да разрежете блата на три по-тънки блата и да си направите идеалния домашен сладкиш.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта