Регистрация

Доматено-зеленчукова супа с топчета

Доматено-зеленчукова супа с топчета
Средно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 1845

Супа с телешко, доматен сок и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г смляно говеждо месо без тлъстини
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. сол
  • 1/4 ч. л. пипер
  • 8 стръка зелен лук
  • 1 литър телешки бульон
  • 3/4 чаша тънко нарязана целина
  • 3/4 чаша тънко нарязани моркови
  • 1/2 малка глава зеле, настъргана
  • 2 домата, обелени, нарязани на осем
  • 1 консерва доматен сок
  • 1/2 чаша ориз
  • 1 дафинов лист
  • 1 ч. л. сушен босилек, листа
  • 2 с. л. соев сос
  • 2 с. л. ситно нарязан магданоз, за гарниране

Начин на приготвяне:

1. Смесете телешката кайма с яйцето, солта и черния пипер.

2. Нарежете зеления лук на парченца от по 1 см. и оставете настрани.

3. Междувременно кипнете бульона.

4. Оформете от каймата топчета.

5. Пуснете ги в бульона заедно със зеления лук, целината, морковите, зелето, доматите, доматения сок, ориза, дафиновия лист и босилека. Покрийте с капак

6. Оставете супата да къкри 30 минути като разбърквате от време на време.

7. Отстранете дафиновия лист.

8. Прибавете соевия сос и разбъркайте.

9. Разсипете в купички и гарнирайте с нарязания магданоз.

Бележка: Можете да сервирате супата като прибавите по лъжица заквасена сметана във всяка купичка.

 


Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта