Регистрация

Добруджански гювечета с яйца и спанак



Добруджански гювечета с яйца и спанак
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 137

Бабините яйца в гювеч с млечен сос и спанак.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 07.06.2017

Страхотна добруджанска рецепта представят Лора и Стоян като готвят основно ястие с яйца без месо. Идеята за тази народна храна е от стара българска готварска книга и представя пълнени яйца със сушени домати, спанак и чесън, запечени в сос от мляко, брашно, още спанак и подправки. Пожелателно е и добавянето на люто чушле, което превръща нежния сос в питателна идилия за топкане с бял хляб.

За целта първо се сваряват яйцата, а след това се разполовяват и се изваждат жълтъците им. Отделно се прави запръжка на чесън и сушени домати в масло, към която се добавя спанака. После се смесва с натрошените жълтъци, рендосан кашкавал и люти чушлета и с част от така направената плънка се пълнят яйцата. Следва да ги подредим по две в гювече и да ги залеем със сос от остатъка от запръжката, мляко и брашно. После се запичат за 10 минути и ястието е готово. Време е да сядаме на трапезата.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта