Регистрация

Дип от пилешко със сирене и яйца

Дип от пилешко със сирене и яйца
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 995

Пастет от варено пилешко със сирене и яйца в стил крем за мазане на зеленчуци или тестени ордьоври.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г пилешки гърди
  • 150 г бяло сирене
  • 3 яйца
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 30-40 мл от бульона на варене на пилешкото
  • 1 с.л. майонеза или крема сирене
  • основа за поднасяне - хляб, брускети, крекери, чери домати, резени краставица или друго по желание
  • каперси, наситнен копър или сос за покапване за декорация по желание

Начин на приготвяне:

1. Пилешките гърди сварете във вода на умерен огън за 25 минути. Можете да добавите в бульона резен лук, резен морков, скилидка чесън или стрък целина. Не е нужно да го правите, ала после можете да използвате бульона и за друго готвене или за директно пийване с малко сол и пипер.

2. Яйцата сварете. Варете 7 минути след кипване.

3. В купата на блендера натрошете сирене, нарежете на парчета яйцата и свареното пилешко и добавете чесъна. Налейте от бульона на варенето на пилешкото. Сосът трябва да е гъст, така че внимавайте. Пюрирайте всичко това до хомогенност.

4. Извадете гъстото пюре и разбъркайте с черен пипер и добавка от майонеза или крема сирене. Опитайте на сол. При необходимост посолете. Възможно е да няма нужда.

5. Сервирайте като разядка за боцкане или топване или прехвърлете в пош. След това оформете цветлета върху избрана от вас основа - хлебчета, бисквитки или парчета зеленчуци - много е елегантно и е бързо за приготвяне. Ако украсявате за гости, можете да декорирате с по семка каперси, да поръсите с листенца копър или да покапете със сос терияки или балсамова редукция.

 

Източник: YouTube/Это Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта