Регистрация

Диетична печена риба с лимон

Диетична печена риба с лимон
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 5314

Рибни филета с лимон и розмарин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ½ кг филе от риба треска или писия – прясна или замразена
  • 1 с.л. масло или маргарин
  • 4 ч.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. настъргана лимонова кора
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка черен пипер
  • 1 щипка розмарин

Начин на приготвяне:

1. Ако рибата е замразена, размразете я, като я оставите в хладилника през нощта.

2. Включете фурната и изчакайте да се загрее до 180ºC.

3. Докато фурната се загрява, пригответе всички необходими продукти. Настържете лимоновата кора и я сложете в купа. Срежете лимона и изцедете сока му. Отмерете 4 ч.л. от него и го сложете в купата.

4. Прибавете маслото, солта, пипера и розмарина в купата.

5. Сложете купата в микровълнова или обикновена фурна, докато маслото се разтопи. Разбъркайте продуктите добре.

6. Разделете рибата на 6 порции и ги наредете в тава.

7. Излейте подправките с маслото върху парчетата риба, така че да се покрият равномерно.

8. Печете 25 мин., докато рибата стане крехка.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта