Регистрация

Джаджък - снежанка или дзадзики по турски



Джаджък - снежанка или дзадзики по турски
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 671

Турска млечна разядка с краставица, чесън, копър и кисело мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Разядките с кисело мляко са идеален летен сос за мазане, топкане и директно хапване като компания на някоя петъчна ракийка. Турският Джаджък по име и начин на приготвяне наподобява гръцкото дзадзики, като в него липсват традиционните орехи за салата Снежанка.

Първо краставицата се нарязва на малки кубчета и се прехвърля в купа. Осолява се, добавя се намачкан чесън и наситнен копър. Залива се с кисело мляко и се разбърква. След това можете да прехвърлите в индивидуални купички и да украсите с листа мента и зехтин. Дръжте в хладилник до момента на сервирането.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта