Регистрация

Детски курабийки от месомелачка

Детски курабийки от месомелачка
Средно   |   Порции 10-15 броя   |   Видяна: 2034

Детски бисквити с пухкава сърцевина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Тези дебели бисквити са сладък соцспомен на по-старата генерация. Приготвят се по традиционна руска рецепта и са подходящи за посрещане на малчугани у дома. Днес дори можете да ги изолзвате като сладкиши за Хелоуин или просто да поглезите мъничето си с домашно направен десерт. Едно време се готвеха с маргарин вместо масло, но ако искате да са наистина полезни, по-добре си купете краве масло.

Необходими продукти:

  • 200 г захар
  • 3 яйца
  • 250 г масло (може и маргарин)
  • 0,5 ч.л. сода
  • 1 с.л. лимонов сок или оцет за погасяване на содата
  • 450 г брашно (с готовност за още)

Начин на приготвяне:

1. Маслото извадете няколко часа преди готвене, нарежете на парчета и оставете на стайна температура да се отпусне почти до втечняване.

2. В купа с миксер разбийте яйцата добре, след това добавете захарта и бъркайте докато се абсорбира напълно и се получи бледобяла смес.

3. Погасете содата и я добавете в сместа. След това вкарайте и маслото и бъркайте много, много. Тябва да е напълно хомогенно.

4. Пресейте брашното и на око изсипете около половината от него. Разбийте за последен път с миксера и щом стане гладка смес, започнете да работите с шпатула.

5. Вкарвайте по лъжица от брашното и разбърквайте. Когато стане невъзможно и с шпатула - работете на ръка. Целта не е да се получава еластично и нелепнещо тесто, а по-скоро да стане тесто с консистенцията на гъста каша. Когато се получи такова - приберете го в хладилник за 40-тина минути.

6. Включете фурната да загрява на 200 градуса и си застелете тава с хартия за печене. Най-вероятно няма да успеете да сготвите всички курабии на един път.

7. Откъснете половината тесто и набутайте в месомелачката. Натискайте и въртете. Трябва да се получат бомбички. Отрязвайте с нож в желаната дължина (като имате предвид, че ще се надуят при печене) и редете с отстояние върху хартията.

8. Печете за 8-10 минути до позлаяване на кората. След изваждане изчакайте да се охладят, преди да отлепяте. Подредете в поднос и поръсете с пудра захар или друг вид украса, каквато харесвате.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
5
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта