Регистрация

Десерт с круши и бадемова основа



Десерт с круши и бадемова основа
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 1614

Пълнени круши с чийзкейк върху тестена основа от ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 03.01.2017

Готвим по рецепта за френски сладкиш като леко се отклоняваме от всякакви норми, залагайки на нетрадиционната визия и по-съвършен вкус. Първо правим основа за сладкиша от маслено тесто с бадеми, познато в много рецепти за курабийки. След това издълбаваме сърцевината на разполовени круши и я пълним с крем сирене и ванилова захар. После делим тестото така, че всяка круша да полегне върху блат и изпичаме индивидуалните десертчета заедно. На финала глазираме с редукция от ябълков сайдер, която придава блясък на плодовете и мекота на тестената основа. Толкова е изящно, а може да се направи лесно и в домашни условия.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта