Локумки с вино и орехи
Пурички с локум и бяло вино.
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша маргарин
 - 1 чаена чаша бяло вино
 - 2 супени лъжици захар
 - 500 грама брашно
 - пудра захар за овалване
 - 1 кутия локум
 - орехи
 
Начин на приготвяне:
От маргарина и виното, които са със стайна температура, правим хомогенна смес. После внимателно прибавяме захарта и брашното на малки порции до получаването на меко и гладко тесто.
Разточва се тънка кора с дебелина около 4 mm. Нарязваме на малки правоъгълници, в единия край на които поставяме парченце локум и орехова ядка и завиваме на пурички. Редим ги в тава с намаслена хартия за печене.
Фурната е предварително загрята на 180 градуса и печем до леко порозовяване и още топли овалваме обилно с пудра захар.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ